FAQ

Sterk in schilderwerk

Veel gestelde vragen

Om de hoeveel jaar moet ik mijn huis laten schilderen?

Als het schilderwerk goed is aangebracht blijft deze 5 tot 7 jaar mooi. Dit is altijd afhankelijk van de constructie en de ligging. Ook is het afhankelijk van welke kleur je kiest. Daarna is het tijd om aan het vernieuwen van het schilderwerk te denken. Wij zullen na 5 jaar ook een brief sturen en dat het tijd is voor een inspectie of het al nodig is om te laten schilderen.

Moet ik altijd 5 jaar aanhouden voordat ik onderhoud laat plegen?

Bij sommige verfsoorten is vaker onderhoud nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor vernis (blanke lak) en ook voor donkere kleuren. Heb je geen hardhout, maar vuren of grenen dan zul je ook vaker onderhoud moeten laten plegen. En dan als laatste ben je ook afhankelijk van de constructie. Wanneer deze niet goed is, zul je ook eerder onderhoud moeten laten plegen. In huis zie je dat een trap vaker sneller slijt. Maar ook andere onderdelen die intensief gebruikt worden moeten sneller opnieuw voorzien worden van een likje verf.

Hoe herken ik dat het tijd is om een schilder in te schakelen?

Wanneer er duidelijk sporen zijn van slijtage, zoals krijten van de verf (dan geeft de verf heel erg af als je er met je hand over gaat), scheurtjes en beschadigen. We komen dan graag geheel vrijblijvend langs om u een advies te geven hoe we de problemen kunnen oplossen.

Hoe ziet de voorbereiding van de schilderklus eruit?

Daar we maar met twee mensen bij YuRa werken komt één van ons bij je langs om je wensen te bespreken. We leggen het behandelingsproces schriftelijk vast. Hierin staan de werkzaamheden omschreven die we gaan uitvoeren. Daarnaast staan er ook alle onderdelen in die we gaan behandelen Net als de prijs, zeker niet onbelangrijk! Ga je akkoord? Dan de offerte terugsturen en we plannen je in.

Werken jullie per uur of met een vaste prijs?

In principe werken we altijd met vaste prijzen. Dit zorgt voor duidelijkheid voor je als klant. Je weet zo precies waar je aan toe bent. Mochten er toch nog kleine werkzaamheden bijkomen als meerwerk, dan voeren we dit uit per uur. Uiteraard overleggen wij dit van tevoren met je en maken wij een inschatting van het aantal uur dat het meerwerk met zich mee gaat brengen. Gewoon helder communiceren is ons motto.

Zijn donkere of lichtere kleuren het meest geschikt voor buitenschilderwerk?

Lichte kleuren weerkaatsen zonlicht en nemen doorgaans minder warmte op. Donkere kleuren absorberen juist meer zonlicht. Daardoor is de kans op barsten en bladderen groter. Daarom zullen we adviseren om lichte kleuren te gebruiken i.v.m. veel meer onderhoud. Je zult dan om de 1 a 2 jaar onderhoud moeten laten plegen. Zelfs verffabrikanten geven geen garantie op donkere kleuren, vandaar dat wij dat ook adviseren.

Welke afwerking adviseren jullie voor buitenverf?

Voor buiten adviseren we een hoogglans afwerking. Dit is een duurzamere afwerking omdat deze de uv-stralen meer weerkaatst van je schilderwerk, waardoor je langer kan genieten van het schilderwerk.

we werken voor particulieren en bedrijven

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en laat je adviseren door professionele schilders